Provinciedomein Bulskampveld in Beernem is een toeristische en recreatieve trekpleister. Naast fietsen, wandelen en spelen kunnen bezoekers er kennis maken met het bezoekerscentrum. De huidige inrichting is ondertussen 18 jaar oud.  Daarom zal de provincie West-Vlaanderen nu werk maken van een nieuwe invulling. “Bezoekers willen in Bulskampveld iets kunnen beleven. De opdracht voor de nieuwe invulling van het bezoekerscentrum speelt hier op in. Uiteraard staat de link met de prachtige natuuromgeving centraal want we gaan voor de invulling op zoek naar een uniek verhaal over het thema bos. Daardoor zal er ook een interactie zijn met wat men in de directe omgeving van het bezoekerscentrum kan zien en beleven,” aldus provincieraadslid en schepen Ruben Strobbe en gemeenteraadslid Piet De Rycke.   

 De provincie West-Vlaanderen mikt voor de invulling bijzonder hoog. Er moet een verhaal komen dat bezoekers nergens anders in Vlaanderen kunnen beleven en waarvoor men zelfs vanuit de buurlanden Bulskampveld bezoekt. “Het is daarnaast belangrijk dat het bezoekerscentrum voor iedere bezoeker interessant is en blijft. Daarom gaat de provincie op zoek naar een concept dat zowel interessant is voor de leek met weinig kennis als de meerwaardezoeker,” aldus een tevreden Strobbe en De Rycke.  

De goedkeuring van het bestek is een eerste stap. De nieuwe invulling moet klaar zijn tegen het voorjaar van 2024. De provincie voorziet hiervoor 1.020.000 euro (incl. BTW).       

  • Leefmilieu & natuur