Uitnodiging
West-Vlaanderen
06/06/2012
 
 

Vormingssessies Torhout 21 juni 2012


Beste kandidaat, beste voorzitter

Een goede voorbereiding op de gemeente- en provincieraadsverkiezingen van 14 oktober 2012 is noodzakelijk. Daarom organiseert CD&V West-Vlaanderen voor de tweede keer een:

Provinciale vormingscluster voor kandidaten, hun campagneploeg & afdelingsvoorzitters

Deze vindt plaats op donderdag 21 juni 2012 in KATHO, Sint-Jozefstraat 1 in Torhout. We verwelkomen u vanaf 19.15 uur. 
U zal merken dat sommige sessies hernomen worden en dus identiek zijn aan de vorige vormingscluster. Andere sessies zijn dan weer nieuw.

Naast de verschillende sessies voorzien we ook nog:

• Een helpdesk waar u terecht kan met al uw vragen rond de verkiezingen
• Mogelijkheid tot een fotoshoot met de aanwezige parlementairen
• Een helpdesk specifiek voor kandidatenwebsites

Inschrijven doet u vóór 19 juni via dit inschrijfformulier of 056 22 50 08. Gelieve ook door te geven welke sessies u volgt.

Programma:

19.15 uur: Ontvangst met broodjes
19.30 - 20.30 uur: vormingssessie 1 met keuze uit:

1. Kandidatenwebsites – U heeft als kandidaat de mogelijkheid om in te tekenen op de CD&V kandidatenwebsite. In deze sessie kan u zien hoe zo’n kandidatenwebsite eruit ziet, wat de mogelijkheden ervan zijn en hoe u hier verder mee kan aan de slag gaan.
Doelpubliek: kandidaten en/of hun webmaster

2. Wetgeving – Het is erg belangrijk om alle wettelijke en administratieve verplichtingen omtrent de gemeente- en provincieraadsverkiezingen goed op te volgen. Je krijgt alle mogelijke achtergrondinformatie en handige tips naar de lokale verkiezingen toe.
Doelpubliek: kandidaten en/of hun campagneverantwoordelijke

3. Vrouw & Maatschappij – Geef uw campagne een vrouwelijke toets. U krijgt uitleg bij de beleidvoorstellen van V&M en de kant-en-klare acties. Daarnaast stellen we ook het campagnehandboek van V&M voor.
Doelpubliek: vrouwelijke kandidaten

4. {Iedereen inbegrepen}, 7 prioriteiten richting de lokale verkiezingen – CD&V wil {iedereen inbegrepen} concreet vertalen in 7 prioriteiten voor ons lokaal beleid.. Hoe kan je nu als afdeling, kandidaat, lijsttrekker aan de slag met die 7 prioriteiten?
Doelpubliek: Kandidaten en afdelingsvoorzitters

20.30 uur: pauze
20.45 - 21.45 uur: vormingssessie 2 met keuze uit:

5. Face to Face communicatie en huisbezoeken – Niet iedereen is een geboren verkoper. Om u te helpen een aantal drempels te overwinnen organiseren we deze sessie. U krijgt een aantal praktische tips rond face-to-face communicatie en we laten een ervaringsexpert aan het woord over huisbezoeken.
Doelpubliek: kandidaten

6. FormVit  - Met formvit, een web to print applicatie, kan u als kandidaat of afdeling zelf materiaal aanmaken. Dit is in de huisstijl van CD&V. Het is een gebruiksvriendelijk systeem om kaartjes, affiches, folders…te maken.
Doelpubliek: kandidaten, afdelingsvoorzitters & communicatieverantwoordelijken

7. Hoe bouw je je eigen profiel en verhaal op als kandidaat – Een unieke positionering ten opzichte van uw concurrenten is belangrijk. Weet welke boodschap u wil brengen als kandidaat. Een boodschap die past binnen het verhaal van de afdeling, van CD&V als merk.
Doelpubliek: nieuwe kandidaten

8. Hoe werk ik aan het groepsgevoel in de campagne – Campagne voeren doe je niet alleen! Samen met andere kandidaten heb je vele helpende handen nodig. Hoe creëer ik een samenhangende ploeg van kandidaten, leden, vrijwilligers…
Doelpubliek: lijsttrekkers en afdelingsvoorzitters

9. JONGCD&V, intervisiegesprek tussen jongerenkandidaten – Onder begeleiding van Kristof, stafmedewerker van JONGCD&V, gaan we samen op zoek naar welke stappen je als jongere kan nemen in de campagne. Wat maakt jouw ‘jong-zijn’ zo uniek en hoe speel je dit best uit.
Doelpubliek: kandidaten tussen 18 jaar en 35 jaar.